Ainus ellujääja

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Kuningas
Ahti Kuningas Foto: Toomas Tatar

Ettevõtlusminister Anne Sulling lubas ametisse asudes, et vahetab välja kõik Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu liikmed. Nende vahel olid pinged nii teravad, et vaevu suudeti ühe laua taga istuda. Toetuste jagamine jättis mulje, nagu oleks EAS kahe partei esindajate taskuorganisatsioon.

Ometi palus Sulling, et endisesse koosseisu kuulunud majandusministeeriumi asekantsler Ahti Kuningas siiski jätkaks. Esmaspäeval sai temast nõukogu esimees. Minister põhjendas, et Kuningas on ajaloolise mäluga. Tegu on mõjuka tippametnikuga – teda peetakse majandusministeeriumi kantsleri Marika Priske mantlipärijaks.

EASi nõukogu esimees jätkas juba alustatud suurpuhastust. Tema eestvedamisel vallandati päevapealt juhatuse liige Martin Hirvoja. Jääb vaid loota, et äkiliste sammude järel vabaneb EAS lõpuks «raha läheb omadele»-mainest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles