Neeme Korv: kelle au ja väärikus?

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Liis Treimann / Postimees

Kes on kursis ETV «Õnne 13» tegemistega, teab, et viimasel ajal on Morna linnakese konstaabli Priit Torimi pea kohale kerkinud mustad pilved. Teda süüdistatakse võimu kuritarvitamises ühe pätipoisi suhtes. Sari kannab alapealkirja «Meie elu lood» ja tõepoolest pole seegi seik päriselust kaugel. Eilne Pärnu Postimees kirjeldab, kuidas prokuratuur saatis sarnaste süüdistustega kohtu ette politseiniku Andrus Arula.

Eesti tahab olla õigusriik, kus igaühe õigused on kaitstud. Ent kui avalikkusele tundub, et õigus on pigem nende poolel, kes leebelt väljendudes ei paista silma seaduskuulekusega, otse öeldes aga sülitavad avalikule korrale näkku, antakse sellega täiesti vale signaal. Käerauad pole laamendajale piisavalt mõnusad? Politseibussi topitud purjus teotaja au ja väärikus saab riivatud? Seadusandja peaks selliseid kaasusi erilise tähelepanuga jälgima, sest kui õigusriik satub avaliku õiglustundega vastuollu, siis lööb kõikuma usk kogu riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles