Relvad ja rahu

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John McCain
John McCain Foto: Karli Saul

Arizona osariigi vabariiklasest senaatorist John McCainist (77) õhkub sõjaväelast. Sirge selg, tugev käepigistus, veeklaas purunemiseni karmis haardes – ning sama resoluutsed on ka tema sõnavõtud. Vietnami sõja ajal lennukiga alla tulistatud ja aastaid piinamist taluma pidanud McCain on varem öelnud, et tema äkiline iseloom tuleb just sõjakogemusest. Sõjas on teada, et homme võib kõik lõppeda ja tegutseda tuleb täna, kohe.

Tallinna-visiidil rõhutas ta, et USA peaks kohe saatma Ukrainasse relvi, USA võimud selles nii veendunud pole. Kahtlejad süüdistavad McCaini liigses sõjalembuses ja pärivad: mis saab siis, kui relvad vastaspoole kätte satuvad?  

Äsjane visiit polnud siiski tuur senaatori isiklike vaadete tutvustamiseks – need tulid pealekauba –, vaid mitmekülgsele publikule mõeldud sümboolse laenguga käik.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles