Alati uus Anne Erm

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Erm
Anne Erm Foto: Mihkel Maripuu

Anne Erm (70) on eesti keeles mingis mõttes koloniseerinud kaks ilusat sõna: esimene neist on «džäss» ja teine «kevad». Kuna nii džäss kui ka kevad on improvisatoorse, puhkeva loomuga, võiks paralleele tõmmata ka nende vahel, aga las see jääda.

See, et kevad ei tule ilma Jazzkaareta, on olnud selge juba viimased 25 aastat. Nii et Jazzkaarest on saanud institutsioon, punkt džässi maailmakaardil jne. Institutsioone iseloomustab tihtipeale igavus, see on neisse loomuomaselt sisse kodeeritud. ­Jazzkaar ei ole igav – iga džässimaailma väljakujunenud suurnime kohta leiab mõne sellise artisti, kes seab džässi mõiste ja piirid uuesti küsimärgi alla.

Anne Erm alustas muusikuteed praeguseks kultusliku bändi, vokaal-džässgrupi Col­lage ridades. Džäss on Anne Ermil geenides ja see muusika on alati uus (vähemalt ideaalis).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles