Juhtkiri: ahistajad järelevalve alla!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Tänavu septembris peaks justiitsministeeriumis valmima eelnõu, mis annab võimaluse kohaldada nn julgestusvangistust. Nii saaks teatud juhtudel, näiteks seksuaalkuritegude eest karistatut ka pärast vangistust seaduslikult jälgida. Sellist võimalust oleks tõesti hädasti vaja. Sest niisuguste kuritegude ohvrid on tihti ohvrid kogu eluks.

Praegu on kahjuks täiesti võimalik, et vanglast vabaneb mees, kes 40 aasta jooksul on vähemalt 22 lapse elu rikkunud ja kelle üle ei toimu mingit ametlikku järelvalvet, sest viimati määratud kolmeaastase vanglakaristuse on ta päevapealt ära kandnud. Eile sel viisil vaba mehena tänavale astunud Rein Appartit on laste seksuaalse ärakasutamise eest trellide taha saadetud juba kaheksa korda, teda on uuritud ja ravitud, kuid asjata.

Viimane kui asjatundjast meedik ning korrakaitsja kinnitab, et taolisi tegusid toime pannud inimene üritab seda varem või hiljem uuesti. Appart on ka ise tunnistanud, et tunneb noorukieast peale seksuaalset kiindumust poiste vastu ega suuda sellega võidelda.

Sõnad on siin liigsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles