Neeme Korv: mustad mehed rohelisel murul

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Täna see siis algab. Mõnes kodus on ostetud uus, veel laiema ekraaniga, veel õhem televiisor. Mõnigi pereema on ohanud: kas tõesti terve kuu! Ja kindlasti on ka palju neid, keda jalgpalli MM üsnagi külmaks jätab.


Tänavu mängitakse MM esimest korda Mustal Mandril. Vaatlejad on täheldanud, et koduseinte tugi ei laiene üksnes oma riigi koondisele, vaid kõigile teistele meeskondadele samast piirkonnast. Nii et selle loogika alusel võiks ehk oodata mõnd eredat sähvatust, näiteks medalimängudeni jõudmist Aafrika meeskonnalt.

See rõõmustaks, teades, kui tähtis on aafriklastele jalgpall. Viiteid sellele alale olen leidnud Aafrika kirjanike loomingustki – see on oluline märk. Ajakiri Time valis Elevandiluuranniku ründaja Didier Drogba maailma saja mõjukama inimese hulka.

Publikul on oma värvikas fännikultuur, mängu saadab trummipõrin ja juba kurikuulsaks saanud pasunad vuvuzela’d. Ja muidugi jalgpall ise, mis aafriklaste esituses on kiire, osav ja samas siiras, isegi naiivne. Kes eales on juhtunud vaatama Aafrika Rahvuste karika mänge, teab täpselt, mida ma silmas pean. Head MMi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles