Olge valmis üllatusteks

Priit Pullerits
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits
Priit Pullerits Foto: SCANPIX

Mitte ükski märk ei reetnud esmaspäeval, mis juhtub kahe päeva pärast. Siim Kallas, kes pani kokku uut valitsuskoalitsiooni, leidis pärastlõunal enam kui tunni, et anda Arterile intervjuu. Ta oli heas tujus ja reipas meeleolus, viskas nalja. Korduvalt kõlas, et Kallas soovib naasta Eestisse. «Kodu on ju siin – sellest tundest sa lahti ei saa,» ütles ta.

Mis juhtus vähem kui 48 tundi hiljem, teavad kõik.

Selle peale võib öelda, et nii ju demokraatia, sealhulgas võimude lahusus, toimibki. Ajakirjandus tegi oma tööd, ja kellelgi, erinevalt sellest, mis juhtub idas, pole võimu talle ette kirjutada, millist laulu peab laulma.

Teisalt näitavad Kallase-juhtumi kiired, ootamatud pöörded, et nüüdisajal ei saa kindel olla isegi kindlana paistvas asjas. Ei saa kindel olla selles, et Venemaa ei muutu sõjakaks, ega selles, et Euroopa suudab tagada rahu. Ei saa kindel olla, kas Eesti saab lõpuks uue valitsuse või tulevad erakorralised valimised. Ei saa kindel olla selles, millal esineb Tallinnas Thirty Seconds to Mars. Ei saa kindel olla selleski, kas talvel – ja nädalavahetusel – lumi tuleb.

Ma ei olnud neljapäevani kindel, kas intervjuud Kallasega tasub üldse ilmutada.

Ma ei ole kindel – nagu vaevalt Kallaski –, mida te lugejana tema usutlusest arvate.

Ja me ei ole toimetuses kindlad, mida te arvate sellest, et seekordne Arter on eelmistest veidi teistsugune. Aga loodame, et teile meeldib. Ega me muidu oleks muudatusi teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles