Reedeses Õpetajate Lehes: uusimmigrantide lapsed, uus aabits ja tippülikoolidesse pääsemine

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedesest Õpetajate Lehest saab lugeda uuest imeilusast Eesti aabitsast, uusimmigrantide lastest, mainekatesse tippülikoolidesse pääsemisest ja sellest, et tühi kõht teeb Jamie Oliverile ära.

Kutsekoolide iga-aastane tuleproov «Noor meister 2014»

7. ja 8. märtsil toimus Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses kutsekoolide õpilaste kutsevõistlus «Noor meister 2014».

Kui kooli tuleb uusimmigrandi laps

Kool peab iga konkreetset last silmas pidades valima just tollele lapsele vajalikud ja sobilikud tugimeetmed, et koolis õppimine oleks võimalik ja tulemuslik. Seejuures pole kool vaba langetama ükskõik millist otsust: valida võib seadusega lubatud meetmete vahel (nt individuaalne õppekava, tugispetsialistide teenused), peab arvestama lapse parimate huvidega ja võtma seadusega nõutud ulatuses arvesse lapsevanema tahet.

Räägi, kuidas tahad, aga kirjuta õigesti

Mauruse kirjastuse peatoimetaja Loone Ots leiab, et esseevormi harjutamise kõrval ja isegi enne seda peaks koolis pidevalt lihvima ametitekstide koostamist, treenima tarbeteksti sõnumi esitamist lühidalt ja täpselt.

Õpetajate Leht uuris emakeelepäeva puhul, millist slängi kooliõpilased kasutavad. Tallinna ülikooli eesti keele professori Reili Arguse arvates rikastab släng keelt, sest slängis on palju keelemängu ja vaba keelelist voolavust.

Gunnar Polma – inimene, kellel oli ideid ja energiat ning keda usaldati

Seoses Tallinna reaalkooli direktori Gunnar Polma lahkumisega meie hulgast pöördus Õpetajate Lehe toimetus inimeste poole, kes on temaga lühemat või pikemat aega koos töötanud, ja palus neil meenutada hetki koos käidud teelt.

Viiskümmend aastat lasteaiaõpetajana

Kauaaegne lasteaiaõpetaja Helve Tamm oli oma kursuselt viimane, kes veel lasteaias töötas. Eelmisel suvel saatis ta oma rühma kooli ja otsustas ka ise koju jääda. «Olin selles ametis viiskümmend kaks aastat. Ise ka imestan, et nii kaua!»

Tippülikoolidesse pääsemise võti – kiire taip ning oskus arutleda ja kaasa mõelda

Neli eesti üliõpilast, kes õpivad Inglismaal Cambridge’i või Oxfordi ülikoolis, jagavad kogemusi, kuidas pääseda läbi tiheda konkursisõela maailma tippülikooli.

Eesti lapsed said uue imekauni aabitsa

Möödunud nädalal esitleti uhket trükisooja aabitsat, mille võiks selle autorite, Viivi Luige ja Epp Maria Kokamäe loomingut ja staatust tundes kaant avamatagi kõrgkultuurseks tituleerida. Uus aabits põhineb paljuski vanal, aga siiski mitte päris. Palju on ajakohastatud. Nagu vanal, nii on ka uuel versioonil juures käsiraamat õpetajatele, «Algõpetuse AB aabitsa kasutajale».

Tühi kõht teeb Jamie Oliverile ära

«Tänapäeva lastel on kadumas või juba kadunud korraliku kodutoidu söömise harjumus,» räägib GAGi peakokk Indrek Tiisk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles