Teine allkiri piirileppele

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Eesti Vabariigi välisminister ja Venemaa Föderatsiooni välisminister allkirjastavad Eesti Vabariigi ja Venemaa Föderatsiooni vahelise Eesti-Vene riigipiiri lepingu.

Ühes nende sõnade kõlamisega 18. veebruaril Moskvas Spiridonovkal tõid abilised ministritele allkirjastamiseks hiigelsuured papkad. Mõned suletõmbed ja Urmas Paet (39) ongi oma allkirjaga juba teist korda kinnitanud, et Eesti-Vene piir jookseb sealt, kus see nagunii tegelikus elus on aastakümneid jooksnud – väikeste õgvendustega, kuid siiski.

Nii 2005., 2013. kui ka 2014. aastal on piirileppe vastased Paedi tegevuse peale kaevanud prokuratuuri ja kaposse. Kui aga vaadata Eesti liitlaste reaktsiooni, siis neilt laekuvad õnnitlused. Kuna ilmselt on Paet kandidaadina üleval ka mais eurovalimistel, saame rahva hinnangu taas antud allkirjale teada üpris kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles