USA tank

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Toomas Huik

Ma ei tea, kus see tank nüüd on, aga me tunneme temast puudust,» märkis kaitseminister Urmas Reinsalu visiidil USAs. Jutt on viimasest USA tankist, mis lahkus ­Euroopast mullu kevadel.

Reinsalu esinemise kohta tuli laitvaid kommentaare, Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin näiteks leidis Twitteris: «Mõned rahvad on valmis surema oma vabaduse ja iseseisvuse eest, aga mõned poliitikud on harjunud võõraid saapaid puhastama.» Siiski on raske Reinsalu sõnades midagi ootamatut leida.

USA kohaloleku nõrgenemine Euroopas ei valmista muret mitte ainult Eestis. USA lennukid valvavad Balti riikide taevast, Ameerika sõjaväelased on meie õppustel sagedased külalised. Kes tahab, võib muidugi lugeda igast sõnast välja soovi katta Eesti pind USA militaarbaasidega, aga vähegi julgeolekuteemasid jälginu teab, et midagi sarnast ei hakka juhtuma niikuinii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles