Reedel Õpetajate Lehes: teadusringist, erikoolidest, väikeklassidest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedel ilmuvast Õpetajate Lehest saab lugeda:

Edu võti – valikuvabadus ja koostöö Soomega

Eesti laste loodusteaduste teadmised on kõigis kolmes PISA testis olnud Euroopas teisel kohal. Edu taga on õpetajaile antud valikuvabadus õpetamisel ja omaaegsete haridusjuhtide tihe koostöö soomlastega.

Teadusring – kas ainult nohikutele?

Just nagu heas laulukooris on esindatud tenorid ja bassid, sopranid ja aldid, võiks ka huviringis koos käia eripäraste annete ja kalduvustega mitmekesine seltskond, kirjutab teadusajakirjanik Arko Olesk.

Jumal ja mutionu

«Kui lapsesse ei sisendata aukartust, austust, tänulikkust ja sõnakuulmist Jumala ja vanemate vastu, siis on kohal nende vastandid – küünilisus, jõhkrus, enesekesksus,» kirjutab kasvatusteadlane Maie Tuulik.

Kaotame lasteaiakohtade järjekorra

Haridusministeeriumi üldharidusosakonna peaekspert Tiina Peterson kirjutab, et lasteasutuse seaduse muudatused aitavad vähendada lasteaiajärjekordi ja kindlustada lastele parema keskkonna.

Mis saab erikoolidest?

küsib TLÜ õigusakadeemia magistriõppe üliõpilane Mai Soon. Erivajadustega laste olukorra parandamiseks tuleb üle vaadata erikoolide rahastamise põhimõtted, koolihooneid ümber ehitada ning seadusi muuta. Kaasavast haridusest tavakoolis kirjutab õpetaja Maia Punak.

Võlusõna – õpilasabi ümarlaud

Viis Eesti kutsekooli rakendab väljalanguse vähendamiseks õpilasabi ümarlauda. «Soovime, et õpilasabi ümarlaud tegeleks eelkõige väljalanguse ärahoidmisega,» kirjutab Tallinna ehituskooli huvijuht Kirsti Tammik.

Väikeklass? Väikeklass!

Käesoleval õppeaastal õpib väikeklassides ligi tuhat õpilast – on seda vähe või palju? Põhiharidust omandab seal nõustamiskomisjoni soovitusel ilmselt suurem hulk lapsi, kui esialgu eeldati.

Eesti esimene haridusleksikon – ajalooliselt oluline

Eestis esmakordselt ilmuv haridusleksikon koondab ja selgitab suurt hulka haridusinfot. Uuel aastal ilmub sellele lisaks ka haridustermineid sisaldav sõnastik. Kaalukast teosest rääkis Õpetajate Lehele leksikoni toimetaja Rain Mikser.

Esimene koolipäev Kamerunis

Kameruni lapsed tahavad saada arstiks, farmeriks, õpetajaks, õmblejaks. Selle nimel tuleb teha tööd kuus tundi päevas ja viis päeva nädalas, kirjutab Tallinna 32. keskkooli multimeediaõpetaja Anniken Haldna.

Õpetajate Lehe vahel on Koolibri Uudised

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles