Präänik Viktorile?

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovõtš
Viktor Janukovõtš Foto: Peeter Langovits

Lootused Ukraina ja Euroopa Liidu assotsiatsioonilepingu sõlmimiseks Vilniuse tippkohtumisel peaksid pärast Ukraina parlamendi selget «ei»-d olema kahanenud mikroskoopiliseks. Ometigi kinnitasid Leedu riigijuhid, et kõik on endiselt Ukraina ja president Viktor Janukovõtši võimuses ja tal on veel võimalus ignoreerida Venemaa šantaaži.

Väidetavalt on Janukovõtši lubada olnud ka ekspeaminister Julia Tõmošenko välismaale ravile laskmine, ent ta on väitnud, et see on teiste instantside otsustada. Instants aga otsustas, et assotsiatsioonilepet julgeolekukaalutlustel ei tule. President teatas endiselt, et Ukraina liigub Euroopa suunas.

Mis toimub? Euroopa süüdistab šantaažis Venemaad, Venemaa Euroopat ja Ukraina ei taha kaotada ei üht ega teist, ent paistab siiski pisut kartvat. Või pakuti piitsa asemel sel korral maitsvat präänikut?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles