Reedel Õpetajate Lehes: kus tahetakse arhitektiks õppida, elu Briti erakoolis, kooli uus algus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedel ilmuvast Õpetajate Lehest saab lugeda:

Mäetaguse kooli uus algus

Mäetaguse põhikooli  Ida-Virumaal käivad iga nädal nagu ilmaimet uudistamas külalised teistest koolidest. Uue direktori, kunagise kõrgushüüpaja Tarmo Valgepea juhtimisel ja vallavalitsuse toel on on see kõigest 120 õpilasega kool saanud tõeliselt uue hingamise ja tõusnud eeskujuks kõigile haridusasutustele. Värskelt remonditud koolimajas on kapitaalselt remonditud ka hariduse andmist – ühte klassi õpetab koguni kaks õpetajat, edeneb lõimitud õpe ja kujundav hindamine.

Elu Suurbritannia erakoolis

Martin Saar on tänu Tallinna ülikooli keeltekeskuse vahendatavale stipendiumikonkursile juba üle kahe aasta töötanud keemiaõpetajana Suurbritannias Greshami koolis.  Nüüd kirjeldab ta Õpetajate Lehes seda, mis talle selles koolis meeldib. Nõudmised ja ootused õpetajatele on Suurbritannias kõrged ja sellega on vastavuses ka õpetaja palk.  Õpetajalt eeldatakse lisaks aine- ja pedagoogilistele teadmistele ning esinemisoskusele ka võimekust ja valmisolekut juhtida mitmesuguseid harrastustegevusi ja huviringe. Õpetaja tööpäevad on pikad, tunnid kuuel päeval nädalas ja õppeaasta kestab septembri algusest kuni juuni lõpuni.

Tallinna Tehnikaülikool on arhitektiks õppijate seas populaarsem kui Kunstiakadeemia

Tallinna kunstihoone juhataja, Tallinna Tehnikaülikooli külalisprofessor Karin Hallas-Murula kirjutab, et tänavu 1. mail loodud TTÜ arhitektuuriinstituuti laekus esimese kursuse 20 kohale üle 60 avalduse. Seda on üle kahe korra rohkem kui Tallinna kunstiakadeemia arhitektuuriõppesse soovijaid. Seejuures oli tehnikaülikooli arhitektuuriõppe lävend tunduvalt kõrgem kui kunstiakadeemias. «Tung tehnikaülikooli arhitektuuri õppima näitas selgelt, et arhitektuuriinstituudi loomine oli õige samm,» kirjutab Hallas-Murula.

Tulevikutalendid tulevad

30. novembril selguvad TV3-s Maxima tulevikutalentide konkursi võitjad. Õpetajate Lehes jagab oma muljeid võistlusest Katarina Budrik, kes pälvis mullu tulevikutalendi humanitaarala 450-eurose stipendiumi ja õpib praegu Taanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles