Juhtkiri: valus algus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik Pekingi kohal
Ilutulestik Pekingi kohal Foto: AP / Scanpix

Napp kaotus, rasked olud. Sellised on märksõnad, millega suuresti iseloomustada eestlaste esinemisi käimasolevate olümpiamängude avapäevadel. Vaid ujujad on näidanud Eesti rekordeid ehk eneseületusi, kuigi needki on neile kokkuvõttes parimana tähendanud 32. kohta. Muidu saavad eestlased hetkel «rõõmustada» vaid rattur Grete Treieri 30. koha üle. Täpsuse huvides olgu siiski lisatud, et vehkleja Nikolai Novosjolov jäi jagama 17.-32. kohta, mistõttu ta võib end vabalt ka 17ks tulnuks nimetada. Kuigi näiteks sõudjatel ja rannavollepaarilgi on võimalusi kõrgeid kohti püüda, olid nende algused pigem kesised.

Tähtis on osavõtt, võit tähtsam veel, kirjutab Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann mängude eel ilmunud ajakirja «Olümpiale!» avasõnas. Võidust on eestlased esialgu üsna kaugel olnud, palju pole olnud näha eneseületusigi. Nii mõnigi Eesti sportlane on esimese pettumushooga teatanud plaanist spordiga lõpparve teha. Kuid vaadatagu siiski positiivselt: oleks kettamees Gerd Kanter 2003. aasta MMil ja 2004. aasta OMil põrumise järel ketsid varna visanud, poleks meil praegu valitsevat maailmameistrit ning suurimat medalilootust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles