Kas USA luuretegevus on kahjustanud koostööd Euroopa Liiduga? Tuleb online-väitlus!

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross ja Marek Stranberg
Eerik-Niiles Kross ja Marek Stranberg Foto: Pm

Kas USA luuretegevus on kahjustanud nende strateegilisi koostöösuhteid Euroopa Liiduga, selle üle vaidlevad homme Postimehe arvamusportaalis toimuvas online-väitluses endine riigikogu liige, Sirbi teadustoimetaja Marek Strandberg ning kaitseministeeriumi nõunik Eerik-Niiles Kross.

Strandberg kaitseb väidet, et nuhkimine kahjustab USA ja ELi suhteid, Kross aga vastupidist seisukohta.

Debatis peaks selgeks saama, kas nuhkimine võib kahjustada tänavu edukalt käivitunud vabakaubandusleppe sõlmimist ELi USA vahel. Samuti, kui erinev on USA ja Euroopa suhtumine spioneerimisse ning kas ELil on üldse moraalset õigust USAle midagi ette heita? Mida ise on tehtud ning kui palju on USAga koostööd tehtud oma kodanikelt kogutud materjali edastamisel?

Esitage selle loo kommentaariumisse küsimusi mõlemale osapoolele!  Vastavalt Postimehe arvamusportaali tingimustele saab küsimusi esitada vaid eelnevalt end identifitseerides.

Online-väitlus algab neljapäeval kell 10 mõlema poole avasõnade avaldamisega, kell 11.30 algab väitluse teine osa ehk online-intervjuu laadne iga paari minuti tagant uuenev ristküsitlus, mis peaks olema debati kõige põnevam etapp. Osapooled saavad seal küsida teineteiselt reaalajas küsimusi, samuti on koht lugejate saadetud küsimustele. Oma seisukohad võtab kumbki osapool kokku väitluse kolmandas osas ehk lõppsõnas.

Debatt valmib Postimehe, Eesti Väitlusseltsi ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse koostöös, olles viies pikemast euroliidu-teemaliste debattide sarjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles