«Krediidipanka rünnatakse!»

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kluge
Andrus Kluge Foto: Erik Prozes / Äripäev

Just Edgar Savisaare legendaarne appikutse («Ma kordan: Toompead rünnatakse!») meenus neljapäeval paljudele ajakirjanikele ja kutsus esile naeruturtsatuse, kui nende postkastidesse sopsas Krediidipanga pressiesindaja abipalve, et avalikkus aitaks panga praegusi juhte eesotsas Andrus Klugega (40) võimuvõitluses Moskva Pangaga. Samas on ühe panga, kus on hoiul inimeste raha, võimuvõitlus kahtlemata uudis ja meedia sinna kohale ka läks.

Mõlemad pooled loobivad vastase suunas krõbedaid süüdistusi, mängus on etteheited Vene eriteenistuse kasutamisest aktsiate äravõtmisel ja seaduserikkumisest.

Kluge appihüüd tuli sellest, et vastaspool proovis kavalat juriidilist konstruktsiooni kasutades aktsionäride üldkoosolekul panka üle võtta. Samas kasutas Kluge leer ise sarnast skeemi kevadel, mil takistas omakorda Moskva Pangal üldkoosolekul oma hääli kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles