Evelyn Kaldoja: tippkohtumist polnud plaaniski!

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Kaldoja
Evelyn Kaldoja Foto: Liis Treimann

NATO tippkohtumine ei toimu tänavu mitte 22. ja 23. aprillil Tallinnas, vaid siiski 19. ja 20. novembril Lissabonis. Ja seda mitte sugugi meid ootamatult tabanud ilmatu vulkaanipilve pärast. Alliansi tippkohtumine oli Portugali määratud juba ammu.


Eesti sai korraldada põhjalikku ettevalmistust ja ebamugavaid julgeolekumeetmeid nõudva, kuid üldises plaanis siiski mitte nii tähtsa mitteametliku välisministrite kohtumise. Meil siin ei tule mingit Jaltat, Camp Davidit või isegi Bukaresti.



Tundub nagu päris lihtne fakt. Aga näib, et tuleb täpsustada, sest ei möödu päevagi, kui mõni või isegi mõned meie seast ei nimetaks Tallinna üritust tippkohtumiseks. Unustades, et sõnaga «tippkohtumine» saab tähistada ainult valitsusjuhtide ja riigipeade kokkusaamist.



Ka ei ole kõlvuline ingliskeelse sõna

ministerial

kahe a-ga ministeriaalina eesti keelde toomine. Võõrsõnade leksikon ütleb, et ministeriaalid olid keskajal liik mittevabu kõrgemaid teenijaid kuningate ja suurfeodaalide õukondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles