Moodne ristisõdija

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ted Cruz
Ted Cruz Foto: AP/Scanpix

Ideoloogilised ristisõdijad, iseloomustab Barack Obama vabariiklasi, kelle tervishoiureformi vastu korraldatud eelarveummiku tõttu pole turistid mitu päeva Vabadussamba muuseumi pääsenud ja tühistati presidendi Aasia-visiit.

Seda, et mõneti võib Obama hinnang vastaste meelestatusele paika pidada, tõestas juba eelmisel nädalal senaator Ted Cruz (42). Ta pidas ajutise eelarve vastu senatis maha 21 tundi ja 19 minutit pika esinemise. Kui mehelt pärast küsiti, kuidas ta tualetis käimata vastu pidas, vastas too: «Väga vähe vett juues.»

Samas ei pruugi ka pikad etteasted tagada soovitud eesmärgi saavutamist. Pikima senatikõne rekord püsib juba 1957. aastast Strom Thurmondi nimel. Too lõunaosariiklasest senaator rääkis 24 tundi ja 18 minutit, saavutamata aga soovitud eesmärki – mustanahaliste kodanikuõigusi siiski otsustati seadusega toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles