Neeme Korv: kuidas petta kiiruskaamerat

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Peeter Langovits

Üleeile vahendasid Eesti suuremad võrguväljaanded usinasti riigikogu ees esinenud siseminister Marko Pomerantsi sõnumit.

Minister teatas nimelt, et Tallinna–Tartu maanteele paigaldatud kiiruskaamerad märkasid nädalaga 1575 kiirust ületanud autot. Trahvi veel ei tehtud, kuid hoiatused saadeti teele.



Kui mina töötaksin maanteeametis või tegeleksin liiklusjärelevalvega, siis loeksin suure huviga selle sõnumi juurde tekkinud kommentaare. Neis arutletakse nimelt selle üle, kuidas kiiruskaamerat ära petta ja pääseda trahvist, kasutades riigi masinavärgi toimimise kohmakust või lausa seaduseauke.



Teadupärast on internet täis kahtlasevõitu õpetusi à la kuidas koduste vahenditega pomme teha jms. Kuid eelmainitud kommentaare ei tuleks vaadelda kui üleskutset seaduserikkumisele. Siinkirjutaja meelest on need tingitud peamiselt avalikkusele kaamerate tähtsust selgitavate sõnumite nõrkusest.



Seega oleks mõistlik kasutada neid edasises kommunikatsioonis spikrina ning õhku visatud küsimustele eos vastata. Kohtuasju tuleb paraku ilmselt niikuinii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles