Maimu Berg: poliitilisse kultuuri peaks lisanduma huumor

Maimu Berg
, kirjanik, poliitik (Sotsiaaldemokraatlik Erakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maimu Berg.
Maimu Berg. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Mulle meenutati täna Max Jakobsoni ütlust, et sellist asja nagu poliitiline kultuur ei ole olemas, sest poliitika ja kultuur ei sobi üldse kokku. Aga kui suur ja mõjukas ajaleht sellise teema välja pakub, siis järelikult peab olema, millest rääkida. Muidugi me igatseme taga mingit ideaalset poliitilist kultuuri, mida ükski ühiskond pole veel saavutanud. Nagu Iiv­i Masso ettekandest välja tuli, ei olnud seda ka antiikajal, ja vahepeal on käidud läbi aastatuhandeid ja oleme ikka sama lõhkise küna ääres.

Mulle meeldis Indrek Tederi ettekandes öeldu, et kõik see võiks ka natuke humoorikam ja eneseiroonilisem olla. Olles ka ise poliitikas, olen samuti vahel öelnud oma kolleegidele, et olgem ometi natuke lõbusamad, kõike ei
pruugi alati nii surmtõsiselt võtta. Mõnestki asjast saab hea huumoriga üle. Kui poliitilisest kultuurist rääkida, siis huumor peaks kindlasti sinna lisanduma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles