Urmas Tooming: ka sina, Loksa?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Loksa linn on üks paljudest Eesti kohtadest, kus tööd pakub vaid üks suur tööandja. Loksal teeb seda laevatehas, mille taanlastest omanikud müüsid eelmise aasta novembris kohalikele ärimeestele maha. Nüüd on häda käes, sest uued omanikud otsustasid tehase kõik 525 töötajat koondada. Põhjus selles, et pole enam tellimusi.



Uued omanikud püüavad siiski tööd leida ning lohutavad koondatud inimesi, et mingil ajal on neil jälle asja oma armsasse tehasesse. Loksal käies jääb mulje, et suur osa tehase töötajaid siiski loodab töö mõne kuu pärast tagasi saada. Aga mis neil muud üle jääbki, sest Loksal teisi tõsiseltvõetavaid tööandjaid ei ole.



Loksal jättis hea mulje see, et inimesed ei ole kaotanud usku ja lootust. Räägivad, et raskeks läheb küll, aga tuleb kuidagi hakkama saada. Keegi ei ole langenud päris masendusse.



Otsitakse võimalusi – kas minna Tallinna või kuhugi mujale tööd otsima. Pikka aega laevatehases ametis olnud mehed tunnevad end päris turvaliselt, sest korralik koondamistasu on tulemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles