Sigrid Kõiv: loomale lähemale

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsseakaamera riigikokku?
Metsseakaamera riigikokku? Foto: Urmas Nemvalts

Kui inimene pole just olukorras, kus temast võiks saada toiduahela madalam lüli, on loomad põnevad jälgida, enamik neist ka esteetiliselt nauditavad ning väidetavalt vähendab selline tegevus isegi stressi.



Kassi, koera ja merisiga on koduselt diivanilt üsna lihtne jälgida. Toredakesed teised muidugi, armsad ka, kui enda omad, aga põnevust pakuvad nad vähe, sest see polegi nende eesmärk.


Merikotkast, hüljest, elevanti või leoparde peab vaatama minema. Soovitavalt muidugi loomaaeda, mujal nad ennast ei näita, või kui, siis juba ohtlikust küljest.



Kuid loomi korraks vaadata on üks asi, nende tegemisi pidevalt jälgida hoopis teine. Ja kui see pole just seotud elukutse või kalli hobiga, saabki seda teha vaid veebikaamera vahendusel. Nii on säärasest loomakaamerast vähemalt inimesele küll rõõmu: selle asemel et õhtul teleka ees igavleda, võib end hoopis metsloomade eluga kursis hoida. Liikuv pilt on mõlemal, aga erinevalt kedratud märulist toimub loomakaamera ees alati midagi uut. Võimalik, et tehakse isegi märulit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles