Digi- või süsti-Pevkur?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Raigo Pajula

Aga võib-olla mitte kumbki? Siiski, siiski. Kui ikka mured üles kerkivad, vastutab vähemalt sotsiaalvaldkonnas nende eest mitte keegi teine kui sotsiaalminister Hanno Pevkur.


Eesti Päevaleht alustas uue aasta viiendat päeva skandaaliga – digiretsept ei tööta nii, nagu peab. Eksperimendi käigus läbi käidud kümnest apteegist töötas digiretsept vaid viies. Mainimata jäi aga, et need enne aastavahetust väljastatud retseptid ei pidanudki töötama.



Paraku jäi see mainimata ka sotsiaalministeeriumil, et uue süsteemi alguses katseajal välja antud retseptid kaotavad kehtivuse, mistõttu tõepoolest jäid ehk paljud inimesed apteegist ravimit vana retseptiga ostma minnes pika ninaga.



Ministeerium sai aga pika nina omanikuks uue gripi vastu vaktsineerimises. Nad olid sunnitud vaktsineeritavate ringi laiendama, kuna riskigruppi kuuluvad inimesed tundsid süstide vastu vaid leiget huvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles