Mure-Mareti murdsid arvutiäpardused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine sotsiaalminister Maret Maripuu.
Endine sotsiaalminister Maret Maripuu. Foto: Peeter Langovits

Tänavune aasta algas mõistagi ilutulestikuga tumedasse taevasse. Kuid kole ja ilma saluudita oli eelmise aasta lõpp ja tänavuse aasta algus nii puuetega kui ka eakatele inimestele.


Pensionäridele seepärast, et alates veebruarist lakkas neile pensioni kojukandmine. Siis pidid nad esimest korda rinda pistma pangaautomaatidega, mis nende sõnul nägid välja kui raha õgivad plekk-kastid. 5. veebruaril ummistasid pensionärid pangakontoreid, et näha, kas raha tõepoolest nüüdsest imelikule numbrite jadast koosnevale arvele kantakse.



Aga suurem pauk kui pensionäridel plahvatas sotsiaalministeeriumi kohal. See sai alguse juba eelmise aasta lõpust, kui tekkisid tõrked ministeeriumi arvutisüsteemis ning sajad puuetega inimesed jäid kuudeks ilma oma invaliidsuspensionist.



Kuigi esmalt väitis sotsiaalminister Maret Maripuu, et ta ei osanud ettegi aimata, et süsteemis võivad tõrked tekkida, olid plahvatuse tagajärjed nii halvad, et ta lõpuks tunnistas oma viga ja riputas mureministri kasuka varna. Raskel ajal asus Mure-Mareti järel ametisse praeguse valitsuse noorim minister Hanno Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles