Barutost saab Kaido

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto
Baruto Foto: Reuters/ScanPix

Eesti vägimehe vallutuskäik Jaapanisse on lõppemas: jaanuaris lõigatakse sumomaadleja Baruto pats maha ja temast saab talumees Kaido Höövelson.

Kindlasti ei tasu kurvastada, et 28-aastane Baruto ei jõudnud sumo suurmeistri – yokozuna – tiitlini, et temast ei saanud pooljumalat, vaid kõigest veerandjumal. Tuleb rõõmustada, et maapiimal kasvanud ehe Eestimaa poiss suutis läbi käia karmi teekonna ühe vanima spordiala õpipoisist meistriks. Et ta suutis idamaises kultuuriruumis kohaneda, jättis Jaapanisse jälje, mis niipea ei tuhmu, ja kinnistas pisikese Maarjamaa jaapanlaste teadvusse. Et ta tõi kogu teenitu – seda pole kaugeltki vähe – kodumaale ja asub nüüd talu pidama. Eesti vajab vägevaid põllumehi samavõrd kui kultuurisaadikuid maakera kuklapoolel. Tänu sulle, Baruto, möödunu, ja sulle, Kaido, tulevase eest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles