Reedel Õpetajate Lehes: tippkoolide taimelava, õppejõudude ülevaade, Täheke tahvelarvutis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedeses Õpetajate Lehes kirjutatakse, kust tulevad tippkoolide õpilased, millised on Eesti õppejõud ning kuidas Täheke tahvelarvutisse puges.

Kus on tippkoolide taimelava?

Tallinna ja Tartu tippkoolide gümnaasiumiastmesse pürgivad ka kaugetest maapiirkondadest pärit lapsed.  Värske Õpetajate Leht teeb ülevaate sellest, millistest põhikoolidest on pärit lapsed, kes tänavu sügisel asusid õppima Tallinna ja Tartu tippkoolide gümnaasiumiastmes. Koolijuhid leiavad, et õpilaste äravool maakondadest peatub vaid siis, kui riigigümnassiumid suudavad palgata väga häid õpetajaid. 

Eesti õppejõud aastal 2012

Hariduspoliitika analüütikud Eve Mägi ja Hanna-Stella Haaristo tutvustavad Õpetajate Lehes Praxise uuringut «Eesti õppejõud 2012» mis hõlmas üle 800 õppejõu ja annab koondülevaate kõrgkoolide õppejõude puudutavatest teemadest.

Nädal Austria sülearvutiklassis

Muljeid uue õppeaasta esimesest nädalast Austria koolis vahendab Õpetajate Lehes 16- aastane Eesti tüdruk Grete Kurik, kes elab järgmised kümme kuud vahetusüliõpilasena Austrias.

Täheke puges tahvelarvutisse

Lasteajakiri Täheke on nüüd kättesaadav ka kõige moodsamast infokandjast ehk tahvelarvutist.  Enamgi veel – värskeid ajakirjalugusid võib i-Padist nüüd mitte ainult lugeda, vaid ka kuulata – ja seda lugude autorite enda esituses, kes on oma tekstid ise sisse lugenud Raadioteatris. Samuti on pandud i-Padis elama pildid: liblikas lehvitab tiibu ja koer liputab saba. «i-Täheke peaks võimaldama lapsel endal kodus diivaninurgas ajakirja vaadata ka siis, kui vanemad seda talle tellinud ei ole,» kiidab peatoimetaja Ilona Martson rääkima ja liikuma hakanud Tähekest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles