Väsimatu oponeerija

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa presidendil Vladimir Putinil (60) möödus järjekordne tegus nädal, kuhu lisaks kassijoonistusele mahtus palju kõvu sõnu.

Nii nimetas Putin lekitaja Edward Snowdenit ise oma elu keeruliseks teinud veidraks tüübiks ja Aleksei Navalnõid väsimatuks probleemitekitajaks. Läänele oponeerimine on aga muutunud Putini põhi­stiiliks juba pea kõigis küsimustes, järeleandmisi ega lähenemist pole märgata. Kõige selgemini tuleb see välja Süüria osas, kus Venemaa ja lääne positsioonid on kui negatiiv ja positiiv.

Ajakirja Economist hinnangul on ka lääs Putinisse ja tema teerullitehnikasse liiga leplikult suhtunud. Näiteks peaks NAT­O lõpetama sõbramehesuhte Venemaaga ja Euroopal tuleks tõmmata enda sekka parimad tolliliidu kandidaadid, kõlab Economisti ajakirjanike soovitus. Siidkindad käest, nendega Vene karu ei kägista.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles