Urmas Tooming: Tallinn põleb!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming
Urmas Tooming Foto: Postimees.ee

Mullu hukkus Tallinnas tühjalt seisvates majades puhkenud tulekahjudes 12 inimest. Pooled neist õnnetutest leidsid oma lõpu 4. detsembri öösel Koplis 2. liini ühes barakis.

Tänavuse aasta algus ei näita olukorra paranemist. Neljapäeva õhtul põles kurikuulsatel Kopli liinidel sisse jälle kaks naist. Külmad on tänavu aga alles tulemas!

Mis saab edasi? Põhja-Tallinna linnaosa vanem Enno Tamm ütles, et kui tema oleks Koplis asuva Alasi tänava öömaja juht, siis laseks ta pakasega nii palju kodutud tuppa sooja kui vähegi võimalik. Isegi need õnnetud, kes külma peletamiseks võib-olla liiga palju hundijalavett pruukinud.

Parem kannatada väikseid ebameeldivusi purjus inimesega, kui kuulda tema surnukskülmumisest või järjekordsest tühja maja põlengust.

Talvel on Tallinna üks valupunkte loomulikult Kopli liinid. Kuid mitte ainult. Linnas liikudes võib tühje ning pooleldi põlenud maju näha igas asumis. Linna juhid on korduvalt püüdnud neid kohti kaardistada ja midagi ette võtta. Kahjuks ei ole eriti kaugele jõutud. Tallinn põleb edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles