Repliik: Putin võtab, Putin annab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Koorits.
Vahur Koorits. Foto: .

Mõne aasta eest oli tollal veel Venemaa presidendi kohal trooninud Vladimir Putin Eesti peale pronkssõduri pärast väga pahane ja igasugune transiit läbi Eesti lubati kinni keerata. Kuigi mingid kaubarongid kolisevad raudteel endiselt, räägivad transiidimehed, et jah, asi on halvemaks läinud.



Nüüd on Putin aga Eestile ühe teene teinud. Nimelt pani ta Venemaa südamaal kasiinod kinni ja tahtis, et hasartmängijad hakkaksid Venemaal regionaalpoliitikat teostama ehk käiksid kohtades nagu Altai või Kaliningrad hasartmänge mängimas.



Sellistes kohtades ei taha aga isegi paljukannatanud venelased käia, sest transport sinna on keeruline ja infrastruktuur puudulik, mistõttu ei taheta sinna ka kasiinosid püsti panna. Vene kasiinofirmad käivad hoopis Eestis vaatamas, kas siin oma äri alustada, ning ka hasartmängijad käivad omal käel siin raha kulutamas. Ma pole kindel, kas Putin just seda soovis. Aga tsaari asi – tsaar võtab, tsaar annab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles