Reedel Õpetajate Lehes: ilma õpilasteta kool, kaks vaheaega kevadel ja uus õpetaja tööaja määrus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedene Õpetajate Leht toob lugejateni kurioosse loo Eesti väikseimast koolist, tõstatab küsimuse, mitut koolivaheaega meil vaja on ja kirjutab paljust muustki huvitavast.

Eesti väikseimas koolis pole ühtki last

Eesti väikseimas koolis pole ühtki last. Mullu kolme õpilast õpetanud Pärnumaa Massiaru kooli ei tulnud tänavu enam ühtki last tarkust taga nõudma, ent sellegipoolest ei saa kohalik omavalitsus kooli kinni panna, sest seaduse kohaselt tuleb kooli sulgemisest teatada haridusministeeriumile viis kuud enne uue õppeaasta algust.

Lähme süürlasi tapma, sest Süürias tapetakse süürlasi

Kas peaks minema Süüriasse süürlasi tapma põhjusel, et süürlased Süürias süürlasi tapavad, küsib oma iganädalases Õpetajate Lehe kolumnis Kirjanike Liidu esimees Karl Martin Sinijärv.

Õpetaja töökoormus ja tööaeg

Haridusministeeriumi üldhariduse osakonna juhataja Irene Käosaar tutvustab uut õpetaja tööaja määrust, milles on kaotatud kohustus määratleda õpetaja töökoormust eelkõige kontakttundide järgi, kuid alles on jäänud õpetajate lühendatud, 35-tunnine täistööaeg.

Mitut koolivaheaega on vaja?

Tallinna Inglise Kolledži ja Kesklinna Vene Gümnaasiumi õpilastel on teisel poolaastal ühe asemel kaks koolivaheaega – üks veebruari ja teine aprilli lõpus. Just kõige suurema kevadväsimuse eel, veebruari lõpul, saavad lapsed õppimisest nädal aega puhata.

Kannapöördega kooli

Koos sadade teiste õpetajatega alustasid esmaspäeval uut kooliaastat ka 14 noort õpetajat, kes seni töötasid hoopis muudes ametites ja läksid kooli lapsi õpetama programmi Noored kooli raames. Õpetajate Leht uuris, kuidas hotellitöötajast sai inglise keele õpetaja, kunstnikust eesti keele õpetaja ja linnavoliniku nõunikust ajalooõpetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles