Lõhestaja number üks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Demokraatlikus maailmas on kirjutamata seadus, et kriisiolukordades unustavad erakonnad omavahelised tülid ja koonduvad pääsetee leidmise nimel ühtseks jõuks. Tallinna linnapea, Keskerakonna liidri Edgar Savisaare jaoks see põhimõte ei kehti.



Viimastel päevadel tehtud avaldustes veeretab Savisaar südamerahuga kogu vastutuse Tallinnas toimunud massirahutuste eest «reformierakondlikule» valitsusele, esitledes ennast justkui Eesti riigivõimust väljaspool seisvana.



Koosmeele otsimise asemel lisab Savisaar õli tulle lausdemagoogiliste loosungitega valetavast valitsusest, ühiskonna lõhestumisest, algavast väljarändest ja vastuolude kandumisest põranda alla.



Sellist vastutustundetut kehtiva riigikorra vastast rünnet ei tohiks üks omavalitsusjuht ja ühe suurima erakonna esimees endale mingil juhul lubada, olgu poliitilised erimeelsused parajasti millised tahes.



Eriti ohtlik on selline tegevus aga kriisiolukorras,  kus see paistab juba vaenu õhutamisena kvalifitseeritava teona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles