Morn saadik

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Põhja-Korea liider Kim Jong-il on tõepoolest elus, kuigi kõvasti alla võtnud.

Selles võis lõppeval nädalal veenduda kogu maailm – tänu värsketele fotodele, mis saabusid USA haruldaselt kõrge (kuigi mitteametliku) saadiku Bill Clintoni visiidilt sellesse kuririiki.



Clinton ei naerata ühelgi seda sündmust kujutavatest piltidest – ei neil, kus ta võtab vastu lilleõisi gaasilise punarätikuga pioneeritüdrukult, ega ka paraadfotodel Kimiga. Endise presidendi suunurgad on ülespidi alles kaadritel, kus pantvangist pääsenud Laura Ling ja Euna Lee sisenevad neid kodumaale toimetavasse lennukisse.



Kokkusaamisele järgnenud Pyongyangi kummalised propagandateated kinnitavad taas, et sealsete võimukandjate käitumine on ümbritsevast keskkonnast ja mingistki ratsionaal­susest mõjutatud sama vähe kui marutõbise koera oma. Ja selgitavad loodetavasti Barack Obama administratsioonile, et pole mõtet loota, et seestunud riikidega rääkimine neist kurja vaimu välja ajab.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles