Urmas Seaver: tänuväärne koostöö

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Seaver
Urmas Seaver Foto: Peeter Langovits

Võib vaid kiita politseid ja politseiameti logistikaosakonda, et korrakaitsjate poolt konfiskeeritud, leitud või vabatahtlikult politseile toodud relvade osas on asutud koostööd tegema ajaloomuuseumiga.

Sadade relvade seas, mis iga aasta politsei kätte jõuavad ja millega korravalvel midagi muud teha pole, kui sulatusahju saata, leidub teinekord ajaloolastele huvitavaid eksemplare.

Nii nagu näiteks ajaloomuuseumi teadur Jaak Mäll avastas eelmise aasta lõpus hävitamisele määratud relvade seast 1930-ndatel Tallinnas valmistatud heas korras vabapüssi ning mille nägemise järel tal enda sõnul «suu lahti vajus».

On ilmselge, et sulatusahjust märksa enam sobilikum on taoliste sepetsialistide poolt haruldaseks peetud relvade jõudmine ajaloomuuseumi varade hulka.

Ja siin ei tasu naerda ka Kalašnikovide üle, sest kui see on ainus viis, kuidas muuseum neid oma kogudesse sobivates näitustel eksponeerimise jaoks hankida saab, siis andku aga minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles