Laaneots kui poliitik

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots
Ants Laaneots Foto: Liis Treimann

Endine kaitseväe juhataja erukindral Ants Laaneots, kes töötab peaministri nõunikuna, värvati Tartus Reformierakonna kohalike valimiste nimekirja.

Endised kõrged sõjaväelased poliitikas on intrigeeriv teema, kuid selles pole midagi erilist. Võib-olla oleks siiski kohane rõhutada, et Laaneots pole enam sõjaväeteenistuses, vaid tsiviilisik. Seega, mitte miski ei takista teda soovi korral poliitikas osalemast, ükskõik mis tasemel.

Võib-olla on üllatav hoopis meenutada, et Ants Laaneots on juba ühe korra lühemat aega Tartus linnavolinik olnud, kuid see oli läinud sajandil. Ilmselt pole väär oletada, et selliste teenete ja karjääriga kodanikku nagu Laaneots sooviks iga erakond oma valimisnimekirjas näha. Erakonnastunud erukindral ei ole, seega saame näha, kas osalus kohalikel valimistel on vaid üks samm poliitikuelu poole või tuleb sellele ka järg.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles