Uusvana juht

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adly Mansour
Adly Mansour Foto: AFP/SCANPIX

Kolmapäevase sõjaväelise riigipöörde järel Egiptuse etteotsa tõusnud Adly Mansour (67) tegi viimase nädala jooksul peadpööritavat karjääri. Üle 20 aasta riigi kõrgeimas kohtus töötanud Mansour nimetati alles möödunud nädalal selle esimeheks.

Kohtunikuna pigem lepitajana tuntud Mansouri konstitutsioonikohtu esimeheks nimetamise päev osutus – kas juhuslikult või mitte – märgiliseks. Samal päeval puhkesid üle kogu riigi meeleavaldused, mis viisid sõjaväe sekkumiseni ning islamistist presidendi Mohamed Morsi kukutamiseni.

Ilmselt endalegi ootamatult andis Mansour, keda teda tundvad inimesed kirjeldavad meeldiva ja naeratava, kuid väga reserveeritud mehena, neljapäeval riigipea ametivande. Pole teada, kauaks Mansour etteotsa jääb, kuid riigipöördega on vana režiim end kõige olulisemas araabia riigis uuesti kehtestanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles