Vana kaval rebane

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar ringleb parlamendi- ja parteipoliitika keerdkäikudes nagu kala vees. Tundub, et viimased arengud Eesti poliitika taktikalistes kaevikutes on enamasti kulgenud just nii, nagu Laar tahab. Reformierakond üritas teda tõmmata küll enam valitsusega koos vastutama, pakkudes siseministri kohta. «Vana Mart» aga lasi sinna manööverdada Marko Pomerantsi, jättes kõrvale Reformierakonnale punase rätikuna mõjuva Ken-Marti Vaheri.


Nüüd hüppab Laar parlamendis välisteemadelt üle rahanduskomisjoni – just see on võtmekoht, kus selginevad praeguse valitsuse elu ja surma küsimused. Vana rebase diilimis- ja ärarääkimisoskused kärbete arutamisel on seal valitsusele kulla kaaluga. Samas jätab see mugavamasse positsiooni Laari koos IRLiga, kes saab tegutseda enam lava taga, sellal kui peaminister Ansip ja rahandusminister Ligi seisavad laval kõigile näha ja pannakse ka vastutama.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles