Kas Erdoğanil jagub julgust?

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan Foto: Reuters/ScanPix

Kas Türgi tänavameeleavaldajad on demokraatia eest võitlejad, nagu väitsid nad ise, või hoopis demokraatia kaaperdajad, nagu ütles peaminister Recep Tayyip Erdoğan?

Kui suure osa meeleavalduste ajast kodumaalt eemal viibinud Erdoğan üleeile õhtul tagasi Türki jõudis, loeti tuhandeis nii neid, kes nõudsid tänavail tema tagasiastumist, kui ka peaministri poolehoidjaid, kes tõotasid tema eest surra ja protestijad purustada.

Erdoğan on türgi rahva enamuse demokraatlik valik peaministri kohal. Valitsusjuhina on ta saavutanud muljetavaldavaid tulemusi. Nüüd tuleb loota, et Erdoğanil jätkub enesekindlust ja -kriitikat tunnistada lõpmatu arv kordi eksimust vägivaldseks läinud politseiga ning kinnitada oma toetajaile, et mingit füüsilist võitlust teisitimõtlejatega vaja ei lähe – Türgi riik on nende kätes täiesti demokraatlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles