Neeme Korv: Partsi kasutamata võimalus

Neeme Korv
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Liis Treimann / Postimees

Kolmapäevaõhtuses ETV arutlussaates «Foorum» jättis IRLi esindanud majandusminister Juhan Parts võiduväravaks realiseerimata palli, mille riigikogu keskerakondlasest liige Mihhail Stalnuhhin talle ette lükkas.

Parts oli kogu saate vältel silmanähtavalt heas vormis, tuues näiteks kõva kujundina sisse, et Tallinn ei suuda iseseisvalt osta ühtainsatki trammi – riik tehku kõik asjad ära, pealinn suudab vaid lojaalseid lehetoimetajaid palgata.

«Kui teist see sõltuks, oleks Tallinn praegu varemetes,» kostis Stalnuhhin seepeale Partsile.

Tekkis pingeline moment, kus oodanuks Partsi efektset ründelööki: «Vaadake, härra Stalnuhhin, kui Tallinn tõesti meist sõltuks, oleks see üks euroopalik pealinn nii juhtimiskultuurilt kui väljanägemiselt ...»

Parts võinuks jätkata saatejuhi sekkumiseni ning küllap oleks just see sõnum vaatajale saatest meelde jäänud – lõpuni jäi napilt kaks minutit. Kuid Parts, ise vana vutimees, mõtles vist juba lõpuvilele ja lasi pallil enda nina alt läbi veereda ...

See on ühtaegu ilmekas ja nukker näide, kuidas pealinna opositsiooni etendavate erakondade esindajad ei suuda rääkida sellisest Tallinnast, mille nemad võimule saades looksid. Pelgalt (ja sageli maotult) Edgar Savisaart arvustades saadakse lihtsalt kõrvalosa Keskerakonna valimiskampaanias.

Muide, jalgpallis peab sageli paika reegel: kui ise ei löö, lüüakse sulle. Sama kehtib ka poliitikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles