Reedene Õpetajate Leht: kooli nimest, aine- ja keeleõppe lõimimisest, digididaktikast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Homme ilmuvast Õpetajate Lehest saab lugeda arutelu, kellele kuulub kooli nimi, erakoolide pealetungist, digididaktikast, ühest kauaaegsest klassijuhatajast ja paljust muust.

Kellele kuulub kooli nimi?

Haridusministeeriumi avalike suhete juht Argo Kerb kritiseerib reaali põhikooli rajamist Tallinna reaalkooli juurde − eraäri huvides tahetakse kasutada ära reaalkooli head mainet ja nime, mis on aastakümnetepikkuse tööga loodud riigi ja omavalitsuse raha eest.

Erakoolid murravad endale teed

Haridusministeeriumile on laekunud 15 uue kooli loomise taotlust. Koolitusloa on kätte saanud alles kaks riigigümnaasiumi. Ülejäänud, sealhulgas kaheksa erakooli, ajavad usinasti pabereid.

Kooliuksed poliitikutele valla!

Et teada saada, mis imeloom see ahne ja eluvõõras poliitik on, soovitab riigikogu liige Marko Pomerants õpetajatel poliitikuid senisest rohkem kooli esinema kutsuda.

Lõimitud aine- ja keeleõpe vajab paindlikkust

Osalise eestikeelse õppe eesmärk on suurendada vene noorte konkurentsivõimet, mitte eestikeelne õpe iseenesest. Ei tasu püsida jäärapäiselt ainult eesti keele juures, kui näha on, et puudulik keeleoskus ei võimalda veel ainet selles keeles omandada, saame teada Õpetajate Lehe Tartu ülikooli professori Martin Ehala artiklist.

Digididaktika ümberpööratud klassiruumis

Kui seni koolitati TLÜ Haapsalu kolledžis klassiõpetajaid koos inglise keele kõrvalerialaga, siis eelolevast sügisest hakkavad tulevased õpetajad kõrvalerialana õppima haridustehnoloogiat, mis toetab digiajastul n-ö nutiõpetaja tööks vajalike pädevuste kujunemist, kirjutab Ene Pajula.

Kutsehariduse leheküljel räägitakse ehitusharidusest. «Kuhu suundud, Eesti ehitus?» küsib Tallinna tehnikakõrgkooli ehituse juhtimise lektor Enn Tammaru.

Rõõm kordaläinud perepäevast

Alushariduse küljelt saab lugeda Märjamaa valla Orgita Midrimaa lasteaia hoolekogu korraldatud perepäevast 13. aprillil Märjamaa rahvamajas, millest räägitakse head senini. Kes kohal käisid, kinnitavad, et see on olnud viimasel ajal üks toredamaid ettevõtmisi vallas.

Kaksteist aastat klassijuhatajana

Saue gümnaasiumi 12. a klassijuhataja ning 1.–6. klassi õppealajuhataja Eve Tamm oli samale klassile klassijuhataja kõik 12 aastat. Hoolimata sellest, et «lõpupidu» peeti ära juba neljandas klassis ning et hilissuvedel tavatsesid tema õpilased uurida, kas klassijuhataja jääb samaks. Lõpukella päeval vestles Eve Tamme ja ta kahe õpilasega, Kelly Toomasti ja Kert Paidrega, Õpetajate Lehe ajakirjanik Meeli Parijõgi.

Varia küljel kirjutab Karl Kello nn kohaliku Kristuse kandidaatidest.

Värske lehe vahel on ka täienduskoolituse erileht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles