Tsahkna: eutanaasiaga sotsiaalhoolekande probleeme lahendamine on jõhkralt vale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits/Postimees

Me ei tohi sotsiaalhoolekande lahendamata probleemide asemel hakata tegelema eutanaasia lubamise või mittelubamisega, leiab IRLi aseesimees Margus Tsahkna Postimehe arvamusportaalis.

Kahjuks on eutanaasia teema üles kerkinud seoses omaste hoolduse ning sotsiaalhoolekande probleemidega, just nagu see lahendaks meie probleemid.

Kõige vääram ja abivajajate suhtes väga jõhker oleks see, kui me sotsiaalhoolekande lahendamata probleemide asemel hakkaksime tegelema eutanaasia lubamise või mittelubamisega. Tegu oleks sisuliselt teemalt tähelepanu kõrvalejuhtimisega, mille tulemusel kannatavad eelkõige abi vajavad inimesed.

Täna on omastehoolduse teema teravalt tõstatunud ning avalikkuse surve peab veelgi tugevnema, et selles valdkonnas läbi suruda reforme. Eutanaasia teema tuleb sotsiaalhoolekandest eraldi hoida ning rahulikult ja põhjalikult selle üle arutleda, kuna tegu on inimeseks olemise põhialuseid puudutava küsimusega. Kindlasti ei saa sellele küsimusele lähenda stiilis jah toetan või ei toeta.

Postimehe arvamusportaal jätkab arutelu aktiivse eutanaasia seadustamise üle Eestis, küsides kommentaare eri erakondade esindajatelt. Pärime, kas ja millisel kujul seda tuleks teha ning mida arvatakse Rait Maruste tänases Postimehes esitatud väitest, et inimene ise on enda elu peremees ning seega peab tal olema ka õigus surra.

Arutelu eutanaasia seadustamisest Eestis käivitas eelmisel nädalal Postimehe arvamusportaalis ajakirjanik ja kirjanik Andrei Hvostov.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles