Repliik: naabrid appi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Pahv
Peep Pahv Foto: Pm

Sama kindel, nagu on igal kevadel korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeria toimumine, on ka mänge vilistavate kohtunike sarjamine. Tänavu on kõmu isegi suurem – küll jäetakse vead vilistamata või ei suudeta platsil tülisid ohjeldada, siis jälle sirtsutatakse liiga kergekäeliselt.



Eesti on väike ning tugevate spetsialistide leidmine tähendab keerulist ettevõtmist. Ilmselt seepärast ongi heade korvpallikohtunike põud tuntav – tasemel eestlastest vilemehi võib üles lugeda ühe käe sõrmedel ning aastatega on neilgi tekkinud omad plussid, aga ka liiga märgatavad miinused. Ikka kujunevad välja sümpaatiad, ristuvad isiklikud suhted – keegi on kellegi endine treeningukaaslane, töökaaslase sõber või poeg.



Eelnev jutt polnud mõeldud Eesti korvpallikohtunike erapoolikuses kahtlustamisena. Kaugel sellest. Kuid kõikide kriitikute ja vandenõuteoreetikute vaigistamiseks on korvpalliliidul üks hea käik – kutsuda finaalseeriat vilistama Läti või Leedu eelarvamustevabad kohtunikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles