Vaata, keda pakub Vaba Isamaaline Kodanik Tallinna linnapeaks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna sügisestel valimistel oma nimekirjaga välja tulla lubanud MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik kaalub võimalust seada linnapeakandidaadiks kas Karli Lambot või Külliki Kübarsepp.

Kübarsepp rääkis Postimehele, et nende Tallinna piirkonnaühenduses on sõelumisel mitmeid linnapeakandidaate ning hetkel käib arvamuste kogumine. «Seni on linnapeakandidaadiks pakutud piirkonnaühenduse esimeest Karli Lambotit, aga ka MTÜ juhatuse liiget Külliki Kübarseppa.»

Ta meenutas, et lõpliku Tallinna linnapeakandidaadi valiku teeb ikkagi konkreetselt valimisliit Vaba Tallinna Kodanik, mitte piirkonnaühendus. «Kindlasti liitub valimisliiduga veel kandidaate, kes seni pole poliitikas aktiivselt osalenud.»

Kübarsepa sõnul ei ole neil kinnitatud kandidaati ka Tartu linnapea kohale. «Arutelud linnapeakandidaadi otsinguil veel kestavad. Täna juhib ühenduse tegevust Imre Mürk.»

Tema sõnul peab Tartu piirkonnaühendus iganädalasi arutelusid, et juunis valimisprogramm valmis saada, lisaks keskendutakse uute ja seni poliitikas veel vähe tuntud inimeste kaasamisele.

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik väärtusi kandvaid valimisliite näeb Kübarsepa sõnul praeguse info kohaselt sügisestel valimistel vähemalt paarkümmend.

«Need valimisliidud seisavad hea selle eest, et taastuks olukord, kus kohalik volikogu hoiaks elavat sidet kodanike ja vabaühendustega, ning hoolitseks selle eest, et kohalik valitsus töötaks avalike huvide, mitte mõne kildkonna kasu nimel,» kirjeldas ta.

Kübarsepa sõnul ei välista Vaba Isamaaline Kodanik koostööd ühegi poliitilise ühenduse või liikumisega, kes jagavad meiega samu väärtusi.

Jätkuna loole nelja parlamendierakonna plaanide kohta sellesügisestel valla- ja linnavolikogude valimistel, küsib Postimees täna ka väiksematelt erakondadelt ja ühendustelt, kes on nende kandidaadid suuremaid linnu juhtima, palju on neil plaanis kandidaate välja panna ning kellega on nad valmis seljad kokku panema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles