Õpetajate Leht: «Hullud päevad» Soomes, kuhu kadus palgaraha ja tahvli eest lihttööle

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Õpetajate leht kirjutab sel reedel järgmistel teemadel:

Soome õpetajate «Hullud päevad»

Soome õpetajad võitlevad juba mitmendat nädalat õpetajate õiguste suurendamise eest, kirjutab Õpetajate Leht. Meeleavalduste ajendiks on koolidirektori otsus lõpetada päevapealt tööleping Alppila kooli õpetaja Antti Korhoneniga, kes oli kooli sööklast välja tõuganud ühe häirivalt käitunud ja õpetajat sõimanud õpilase. Loosungi «Soome õpetajate «Hullud päevad»» all protestisid selle otsuse vastu 10. aprillil Helsingi kesklinnas sajad õpetajad.

Rahva seas Korhosgate’iks ristitud juhtum on vallandanud põhjanaabrite ühiskonnas tulise arutelu õpetaja õiguste ja kohustuste üle.

Kuhu kadus 2 miljonit eurot õpetajate palgaraha?

Haridusministeeriumi andmeil maksid 121 omavalitsust tänavu jaanuaris-veebruaris õpetajatele kokku ligi kahe miljonit eurot vähem palka, kui riigi antud haridustoetus võimaldas. Õpetajate Leht uuris, kuhu see raha kadus. 

Lömastage seadusandja!

Prantsuse lütseumi direktor Lauri Leesi kirjutab Õpetajate Lehes müstilisest seadusandjast, kes luusib  riigikogu liikmete seas ringi inimsööja-Moolokina, kellele peab aeg-ajalt ärasöömiseks ohverdama mehi, naisi, noorukeid ja lapsi. Teenekas koolijuht esitab Õpetajate Lehes üleskutse see õudne elukas lihtsalt laiaks litsuda.

Kasutagem tervet mõistust!

Värske Õpetajate Leht avaldab ka andmekaitse juhendi kaamerate kasutamiseks koolides. Juhendit kommenteerib Gustav Adolfi  gümnaasiumi direktor Hendrik Agur, kes soovitab  koolijuhtidel ja õpetajatel täita juhendi terve mõistuse abil.

Õpetaja läks lihttööliseks

Tartu kutsehariduskeskuse õpetajad said kaks aastat kestnud VOTEPRENi projekti raames  panna end Eestis ja välismaal töölistena proovile erialadel, mida ise koolis õpetavad, kirjutab Õpetajate Leht. Lihatehnoloogia õpetaja töötas kaks kuud Taanis tapamajas, juuksurite õpetaja Peterburis juuksuritöökojas,  kondiitrite õpetaja Saksamaal martsipaniköögis jne. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles