Rumessen: Tallinna kõige mürarikkamad kohad on kaubanduskeskused

, muusikanõukogu ja interpreetide liidu asutajaliige, heliloojate liidu liige, muusikaakadeemia auliige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vardo Rumessen.
Vardo Rumessen. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Helilooja ja interpreet Vardo Rumessen leiab Postimehe arvamusportaalis, et Tallinna kõige mürarikkamad kohad on kaubanduskeskused.

Tallinna kõige mürarikkamad kohad on kaubanduskeskused, kus ostjatele surutakse müramuusikat, millel tegelikult puuduvad igasugused muusika tunnused.

See pole mitte ainult primitiivne vaid ka nõme. Seda valivad võhikud, kellel puudub igasugune muusikaline ettevalmistus. Tuleb küsida, mis õigusega traumeeritakse nii ostjaid kui poetöötajaid. Kui olen sellest probleemist rääkinud näiteks Viru toidukeskuse kassapidajatega, siis nad kõik tunnistavad, et nende jaoks on see väsitav ja traumeeriv.

Kui keegi väidab et «teised tahavad» siis tuleks neile meenutada, et põhiseaduse järgi ei tohi ühe inimese õigused rikkuda teiste inimeste «õiguseid.

Tänane Postimees kirjutas, et Tallinna keskkonnaametis valmis välisõhus leviva müra vähendamise tegevuskava aastateks 2014–2018, peamine müratekitaja Tallinnas on keskkonnaameti väitel autoliiklus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles