Pomerants vasturepliik: oleks naiivne arvata, et Eestis jääb pagulaste hulk sama väikeseks, kui ta hetkel on

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Toomas Huik / Postimees

Online-väitlus jätkub: konservatiivse pagulaspoliitika kaitsja Marko Pomerantsi kiire vasturepliik Oudekki Loone avakõnele.

Oleks naiivne arvata, et Eestis jääb pagulaste hulk sama väikeseks, kui ta hetkel on. Kui me lähtume faktist, et viimastel aastatel on Eestis varjupaiga taotlejate arv kasvanud, siis peame me eeldama ka Eestilt kaitset saavate inimeste arvu kasvu. Paraku ei ole võimalik Euroopal ega ka Eestil pakkuda abi kõikidele maailma abivajajatele.

See, mida täna Euroopas on suudetud kokku leppida, puudutab ühtseid miinimumstandardeid pagulaste vastuvõtmisele, kaitse andmisele ning vastutuse määratlemisele. Selline on reaalsus.

Kui vaadata varjupaiga taotlejate soolist koosseisu Eestis, aga sama ilmneb ka mujal, siis selle kaitseotsijate enamiku moodustavad mehed. Naised ja lapsed kui nõrgem pool peab ikka nendest ähvardavates oludes hakkama saama.

Avakõned leiab siit.

Lugejaküsimusi mõlemale poolele saab esitada siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles