Reedel Õpetajate Lehes: valimised ja väikekoolide saatus, õpetaja kutsestandard ja loodusharidus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedesest õpetajate lehest saab seekord lugeda nii väikekoolide käekäigust lähenevate valimiste eel, õpetaja kutsestandardi vajalikkusest kui loodusharidusest.

Valimised annavad väikekoolidele ajapikendust

Õpetajate Leht kirjutab, et maavalitsuste esialgseil andmeil on tänavu vaid kolm kohalikku omavalitsust teatanud oma otsusest muuta kohalik gümnaasium põhikooliks. Vastavalt seadusele saavad kohalikud omavalitsused kooli sulgemise või reograniseerimise otsuse langetada kõige hiljemalt viis kuud enne uue kooliaasta algust ehk hiljemalt 31. märtsil.

Esialgseil andmeil muutub Harjumaal põhikooliks Kolga keskkool, Lääne-Virumaal Tapa vene gümnaasium ja Viljandimaal Võhma gümnaasium.

Ehkki haridusministeerium on kohalikele omavalitsustele avaldanud tugevat survet elujõuetute gümnaasiumide sulgemiseks, ei taha kohalikud omavalitsused sügisel ees ootavate valimiste tõttu tänavu koole veel sulgeda, vaid on lükanud ebapopulaarsete , kuid hädavajalike otsuste langetamise edasi valimisjärgsesse aega.

Milleks on vaja õpetajate kutsestandardit?

Õpetajate Leht annab ülevaate ka uuest õpetajate kutsestandardi projektist, mida hiljuti  haridusfoorumi eestvedamisel arutati. Kutsestandardist peaks saama õpetajate tunnustamise ja enesearendamise vahend, samuti ülikooli õpetajahariduse ja õpetajate täiendusõppe alus.

Loomest ja liitlastest

Kirjanike Liidu esimees Karl-Martin Sinijärv kirjutab värskes Õpetajate Lehes loomeliitude ühispleenumi 25. aastapäevast, mida sel nädalal Toompeal piduliku kõnekoosolekuga tähistati

Contra Kuldre koolis

Margus Konnula, luuletajanimega Contra, kirjutab Õpetajate Lehes, kuidas ta Kuldre koolis aastaid tagasi inglise keelt ja geograafiat õpetas. Contra õpilaste seas oli ka tulevane odaviske maailmameister Andrus Värnik.

Loodusharidus

Seekordse Õpetajate Lehe vahel on erileht Loodusharidus, kus on juttu nii õuesõppest kui ka roheliste jalgrattamatkast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles