Omavärav Krossile

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Andres Haabu / Postimees

10. märtsil kinnitas Isamaa ja Res Publica Liidu Pärnu osakond linnapeakandidaadiks sügisestel valimistel julgeolekuekspert Eerik-Niiles Krossi. Läks mööda vaid kaks nädalat, kui partei sai hakkama fopaaga, mida tuletatakse meelde oktoobriski.

1949. aasta märtsiküüditamise mälestusüritus, mille IRL korraldas, lõppes sellega, et Pärnus Martensi platsile toodud küünlad lükati veel põlevana kopaga kokku ja viidi minema.

Lugupidamatu käitumine inimeste suhtes, kes küüditamise ohvreid meenutasid, ei mõju hästi ei erakonnale ega Krossile. Pärnu Postimees nimetas juhtunut küünalde kühveldamiseks ning ühismeediasse ilmusid võrdlevad pildid Tallinna, Tartu ja Pärnu üritustest. Kuigi süüdlaseks jäi linna haldusfirma juht, korraldas ürituse ikkagi IRL. Oleks aga loomulik, et selliseid ettevõtmisi korraldaks omavalitsus, mitte partei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles