Naine kütab sauna. 2. osa

Tiit Tuumalu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Tibbo-Hudgins
Piret Tibbo-Hudgins Foto: Toomas Huik

Mis sest eesti filmist küll nõnda saab – sellise küsimusega, naljaga pooleks, lõpetasime kunagi sellesama «Nädala näo», pühendatud filminõunik Edith Sepale.

Filmiinstituudi juht on naine. Kultuurkapitali filmi sihtkapitali juht on naine. Filmikooli juht on naine. Eesti ainus filmiprofessor on naine. PÖFFi juht on naine. Kõige kangemad produtsendid on naised. Nüüd on ka filmiinstituudi peaprodutsent – see, kes raha hakkab jagama – naine: Piret Tibbo-Hudgins.

49-aastane, Moskvas õppinud, filmimajanduse eriala diplomiga. Filmidirektori kogemus juba Tallinnfilmi ajast. Hinnatud õppejõud ja produtsent, ka «Seenelkäigu» tootja. Vaimustub kergesti, teeb kõike kirglikult. Vastavalt võib ka valusasti kukkuda. Vanasõna ütleb, et kus on liiga palju naisi, seal pole rahu. Või on lihtsalt palju lärmi. Oh neid vanasõnu küll!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles