Kes kardab Jaan Männikut?

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Männik
Jaan Männik Foto: Toomas Huik

Paljudele meeldib mõte uuest poliitilisest jõust, mis paneb värisema Toompea broilerite parteikartelli ja toob Eesti võimuellu uut hingamist. Näiteks Postimehe veebiküsitlusele vastanutest on lausa 54 protsenti valmis valima uut parempoolset jõudu.

Nii käiski sellel nädalal Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik välja idee luua uus parempartei – kui sai selgeks, et praegused paremparteid karistavad teda selgroo näitamise eest ja jätavad uueks ametiajaks pangahärraks tagasi valimata.

Kuid nii kiirelt kui Männik sütitas ühtedes inimestes lootust ja teistes hirmu, nii kärmelt ta ise selle tulekahju ka kustutas. Neljapäevases TV 3 «Kolmeraudses» sai lõplikult selgeks, et tegu on ideega teiselt planeedilt: pole kaasamõtlejaid, napib uusi ideid ja ei paista ka raha. Parteilased võivad kergendatult hingata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles