Toomas Sildmäe üllatus

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kevadel 1988 tegi Toomas Sildmäe Andres Pästlase kaardilugejana Eesti autospordi ajalugu – tõi esimese eestlasena starti välismaise võistlusauto, Peugeot 205. 11 aastat hiljem tegi Sildmäe ise autorooli istudes teistmoodi ajalugu: sõitis 2,8-promillise joobega Maserati sport­autoga Tallinna kesklinnas avariipaigalt minema ja viidi kainestusmajja.


Aastaid madalat profiili hoidnud endisel majandusministril pole viimased ajad kerged olnud. Olles samuti üks nendest, kes buumiajal kinnisvaraga tegeles, tajus Sildmäe rahaasjades tagasilööke. Ometi oli tal julgust toetada autospordiliidu presidendina isiklikust rahakotist rallimees Urmo Aavat mitme miljoni krooniga. Selleks et Aava saaks osaleda kahel MM-etapil.



Nüüd oodatakse Sildmäelt, kes viimastel päevadel pole vastanud isegi tuttavate telefonikõnedele, julgust aumehena juhtunut selgitada.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles